Je bekijkt nu Jitse Slump

Jitse Slump is 24 jaar oud en in het Limburgse Landgraaf geboren en opgegroeid. Hij is begonnen met dammen op zesjarige leeftijd. Toen hij 13 was werd hij Nationaal Talent bij de KNDB, waar hij zich vervolgens heeft doorontwikkeld en op latere leeftijd bij de topsporters van TeamNL heeft gevoegd. Evenals de andere teamNL leden is Slump in het bezit van de GMI-titel, welk hij in het afgelopen EK 2022 in Kortrijk heeft weten te bemachtigen, door daar achter Jan Groenendijk als tweede te eindigen. Het beste resultaat wat Slump in titeltoernooien geboekt heeft is ongetwijfeld zijn 1e plek op het WK rapid 2022, dat in Polen werd gespeeld. Daarnaast ligt de focus van Slump zeker ook op het WK in Curaçao, waar hij binnenkort mag gaan proberen om nog een wereldtitel aan zijn palmares toe te voegen.

Zijn NK-debuut maakte hij in het NK 2017 op Urk, met een verdienstelijk gedeelde 4e plek, wat tevens ook zijn beste resultaat in dit titeltoernooi is. Slump staat doorgaans bekend als een creatieve speler die de strijd niet vaak schuwt, en ook nog wel eens met een openingsnieuwtje op de proppen komt.

Zal het hem dit jaar lukken om als gevaarlijke outsider een gooi te doen naar podium, of ligt er zelfs iets meer in het verschiet?