Je bekijkt nu Gabriël Heerema

Gabriël Heerema (49) is via de basisschool (‘T Ambyld, Terwispel) van wijlen Piter Bergsma in aanraking gekomen met het dammen. Gabriël heeft zelf trouwens nooit les gehad van Piter. Een logische vervolgstap was het dammen bij de jeugdclub van DC Gorredijk. Hierna liet het dammen Gabriël niet meer los.

In diverse jeugdkampioenschappen is het nooit gelukt om een (jeugd) finale van Ned. te halen. Ook in de seniorenkampioenschappen zat een finaleplaats er nooit in, ook al werd het soms maar nipt gemist. In 2006 kwam er een einde aan de plaatsingstoernooien voor Gabriël want dit kostte teveel tijd. Een nieuw hoofdstuk werd geopend met als doel het trainen van jeugdspelers, later bleek dit eigenlijk nog veel meer tijd te kosten, een klein “inschattings-foutje”

Hier en daar werd er nog wel eens meegedaan aan een toernooi waarbij Thailand open 2010 zelfs werd gewonnen. Persoonlijke wedstrijden kwamen steeds meer op de achtergrond en het promoten van de damsport en het trainen van (Friese) jeugdspelers kwam steeds wat meer op de voorgrond.

Bij deze NK finale heeft Gabriël een keuze-plaats gekregen en mag uiteindelijk dan toch zijn debuut maken op het hoogste podium.