Je bekijkt nu Martijn van IJzendoorn

Op zijn 6e begon Martijn van IJzendoorn met dammen bij Damclub Velo waar hij door Jan de Koning al snel werd opgemerkt als talent. Niet veel later werd hij in 2007 voor de eerste keer Europees kampioen algemeen en sneldammen bij de welpen. Als gevolg van de Europese successen belandde hij vanaf dat moment in Talentontwikkeling. In de periode van 2007-2016 werkte Martijn samen met Rik Keurentjes, Rob Clerc, Ron Heusdens en Alexander Shvartsman. Vanaf 2017 tot op het heden is Martijn in het bezit van een A-status en traint hij met de topsporters onder leiding van trainer Alexander Baljakin.

GMI Martijn Van IJzendoorn is inmiddels 26 jaren jong en debuteerde in 2017 in het NK Dammen Algemeen. En wat voor een debuut was dat(??), als ooit de woorden van Julius Caesar Veni, Vidi, Vici (Ik kwam, ik zag, ik overwon) opgeld deden dan was dat tijdens zijn eerste optreden op het hoogste NK-podium (op Urk)! Zonder ook maar één spatje eerbied voor het heersende establishment veroverde Van IJzendoorn schijnbaar moeiteloos zijn eerste NK-titel bij de senioren.

Dit jaar heeft Martijn natuurlijk de wereldtitel op het oog. Maar hij heeft als voorbereiding een bijzondere route gekozen met een wereldrecordpoging kloksimultaan. Al vanaf zijn grote doorbraak naar de top in 2017 heeft hij verschillende pogingen gedaan om de wereldtitel te behalen, echter zonder succes. Zou deze voorbereiding zijn vruchten geven? Ook is het hem nog niet gelukt om de Nederlandse titel na Urk in 2017 terug te veroveren. Desondanks zal hij er dit jaar alles aan doen om zijn doelen te kunnen behalen!

Titels van Martijn:

  • Nederlands kampioen (2017)
  • 3e EK (2016, 2018)
  • 5e WK (2021)
  • 11x Europees kampioen jeugd
  • 7x Wereldkampioen jeugd