Je bekijkt nu Wouter Sipma

GMI Wouter Sipma (oftewel ‘De Sip’) is 30 jaar en hunkert naar zijn eerste Nederlandse seniorentitel, net als zijn supporters trouwens (oftewel ‘Sipporters’). In 2019 was hij er dichtbij, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een (gedeelde) tweede plaats achter kampioen Baliakin.

Full-prof dammer (A-status) Sipma is zeer actief in de Nederlandse damwereld; zo verschijnen er van zijn hand regelmatig damfilmpjes op YouTube en is hij mede-organisator van de ‘Damweek Hijken’. Ook is Sipma aanvoerder en als voorzitter stuwende kracht achter zijn club, Hijken DTC. Nadat hij in 2010 en 2011 tweemaal Nederlands kampioen bij de junioren werd en vanaf 2013 onafgebroken deelnemer aan het NK Dammen Algemeen is, komt hij maar niet (zoals hij dat ooit zelf omschreef) “in de juiste flow terecht”.

Zijn prestaties liegen er niet om, 4x landskampioen met Hijken DTC, WK 2021 6e plaats, Ek 2022 4e plaats, winnaar MTB Open in 2013 en wereldkampioen WK teams in 2022. Europees kampioen rapid en tweede bij de world cup in Riga zijn recente resultaten die in het oog springen. Altijd is Sipma tijdens de finales een factor, maar tot nu toe is het hem niet gelukt de titel voor zich op te eisen (Always the bridesmaild, never the bride?); hopelijk is Drachten 2023 voor hem het keerpunt, maar dan moet er wel afgerekend worden met de zware concurrentie.