Je bekijkt nu Hein Meijer
Hein Meijer

Hein Meijer – Deze geroutineerde grootmeester, die in 1986 debuteerde bij het Nederlands Kampioenschap, behoort tot de oude “hap”. In 2001 werd hij gedeeld eerste op het NK, samen met Harm Wiersma en Hans Jansen, maar overleefde de barrages niet. Hij staat bekend om zijn degelijke aanvalsspel en zijn grote kennis en kunde als het gaat om het verzilveren van voordeel in het late middenspel en eindspel. Ook is het een man van lijstjes. Als je op zijn lijstje staat, dan weet je dat je een zware middag gaat beleven. Sta je niet op zijn lijstje, dan weet je dat je met een blok beton te maken gaat krijgen. Nu speelt hij voor de 25e keer mee met het NK. Het afgelopen toernooi moest hij zich tevreden stellen met de 10de plaats. Zit er dit jaar meer in?

Hein is winnaar van o.a. Parthenay, Amersfoort Open, Brunssunm Open, Amsterdams Paastoernooi, Praag Open en is sneldamkampioen van Nederland in 1994 en 2007. Hij speelt sinds 1975 onafgebroken persoonlijke wedstrijden en sinds 1982 in de hoofd- en ereklasse.

Paul Oudshoorn: “Met name zijn niet aflatende aanvallende drukstijl kan de lucht van tegenstanders danig afknijpen. Velen hebben dat moeten ondergaan, ook collega grootmeesters.”